Van Kraaij, keurslager

Uw workshop, onze zorg

Het buitenleven is een populaire “life-style”. Er gaat niets boven het genieten van een heerlijke barbecue in de buitenlucht. Gezond, gevarieerd en bewust weten wat je eet is de trend.
Nieuw: De BBQ-workshops van Keurslagerij Van Kraaij:
Wij laten je graag zien wat er allemaal meer mogelijk is met barbecueën. Je geniet meer van de barbecue als je precies weet wat je doet. Welke temperatuur moet een barbecue hebben, bijvoorbeeld, en wat is de kerntemperatuur van het vlees. Hoe lang duurt het voordat Spare Ribs gaar zijn en wat is low&slow precies? Er zijn drie verschillende workshops "Kok aan boord", "Back to the Bone" en "Back to the bone@home".

Onze workshops zijn ideaal voor zowel kleine als grote groepen, familie-uitje, vriendenuitstapje of bedrijfsfeest.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Geert, 0486 461219.

Kok aan boord

Bij de workshop “Kok aan boord” komt onze chef-kok naar u toe en tijdens een interactieve BBQ-demonstratie vertelt hij u in geuren en kleuren vele verrassingen over het fenomeen barbecueën! Daarnaast bakt hij voor u het vlees en laat u heerlijk smullen van het lekkerste garnituur.

Back to the bone

Bij de workshop “Back to the Bone” gaan we nog veel verder. Laat u verrassen door onze chef-kok en onze keurslager. Tijdens dit avondvullend programma maakt u samen met onze chef-kok alle marinades, sauzen en salades zelf onder begeleiding van onze specialisten. Daarnaast krijgt u van onze Keurslager een uitgebreide demonstratie over het uitsnijden van een half varken. Van een half varken tot een heerlijk gekruid speklapje en gemarineerd sateetje, u krijgt het allemaal te zien. En wilt u meer weten over “ons vlees”of het bereiden van wat dan ook, u kunt het allemaal vragen aan onze specialisten. Voor deze BBQ workshop ‘Back tot the Bone’ heten wij u welkom in Bloesem Theehuis. De professioneel ingerichte werkkeuken en het prachtige terras en/of bar bieden u ruimschoots mogelijkheden voor een gezellig avondje uit.

Workshop “Kok aan boord”

BBQ-en is meer dan een stukje vlees snijden en op het BBQ rooster leggen. De BBQ-workshop “kok aan boord” legt de lat hoger. De kok zorgt voor de BBQ benodigdheden en gaat met U aan de slag. Hij verrast u met een demonstratie marineren, sauzen en salades maken en nieuwe en verrassende vlees/vis/groente combinaties te maken voor de BBQ. Tijdens de workshop/demo passeren een aantal recepten de revue en leert u vlees bereiden zoals u waarschijnlijk nooit eerder hebt gedaan. Een grondige voorbereiding is het halve genieten maar een BBQ klaargemaakt door u en onze chef-kok is dubbel en dwars genieten.

Aan tafel met “Kok aan boord”:

Prijs p. p. € 22,50 (vanaf 20 personen)
Prijs p. p. € 24,50 (15-19 personen)

Drankenpakket bij “Kok aan boord”:

Bier, fris, wijn compleet inclusief koeling en glasservies
Prijs per persoon € 7,50 (vanaf 20 personen)
Prijs per persoon € 8,50 (15-19 personen)

Vleesgerechten (max. 7 soorten per demo)

  •    Gildehoen kipfilet met ontbijtspek
  •    Biefstukspies (Hollands dikbil)
  •    Saté van varkenshaas
  •    Grote gamba’s
  •    Gehaktballetjes met paprika en ui
  •    Slavinkspies
  •    Surf en turf (mix van kogelbiefstuk en gamba’s)
  •    Zalmhaasje met ontbijtspek
  •    BBQ worstje met spek en paprika
  •    Ribstick (onze specialiteit)
  •    Pangafilet met champignon/ui/paprika

Garnituur

  •    Aardappelspies met knoflookmarinade
  •    Tomatensalade “nieuwe stijl”
  •    Witlofsalade “zoals u wilt”
  •    Aardappelsalade met spek

Sauzen

  •    Knoflooksaus met verse tuinkruiden
  •    Cocktailsaus met geroosterde paprika
  •    Kerriesaus met krentjes
  •    Satésaus met verse pinda’s
  •    Stokbrood en kruidenboter

Incl. alle toebehoren om lekker “uit het vuistje” van deze gerechten te kunnen genieten!

Workshop “Back to the Bone”

Wat maakt een stuk vlees uitmuntend van smaak? Vele factoren die al beginnen bij de herkomst, het opgroeien en voeding van het vee. Deze workshop wordt op professionele wijze begeleidt door uw keurslager en onze chef-kok.

Programma

De workshop start met het maken van alle sauzen, salades en marinades onder begeleiding van onze chef-kok. Dit onder het genot van een drankje of van een heerlijk kopje eigengemaakte thee of koffie van theehuis Bloesem.
Hierna geeft onze keurslager een vakkundige demonstratie over het uitsnijden, uitbenen, afvliezen, en portioneren van een half varken. Van een half varken tot een mals gemarineerd sateetje of speklapje, u krijgt alles uitgelegd. Wilt u ook informatie over het lekkerste rundvlees of de mooiste kip: u kunt onze keurslager alles vragen! Na deze demo gaat u samen met de keurslager en de chef-kok uw eigen vlees en uw eigen garnituur combineren en barbecueën “a la haute cuisine”. Dit allemaal onder het genot van een heerlijk glas wijn, ijskoud biertje of natuurlijk een lekker glaasje fris. Het complete programma duurt ongeveer 4,5 uur. U ontvangt naast de vele tips van onze keurslager en van onze chef-kok alle recepturen. Deze zijn zo ontwikkeld dat u de gerechten ook thuis makkelijk kunt bereiden.
Voor de BBQ workshop ‘Back tot the Bone’ heten wij u welkom in Bloesem Theehuis. Het sfeervolle Theehuis ligt prachtig gelegen in het groen en beschikt over een ruim gezellig terras en professioneel ingerichte werkkeuken. Deze workshop is ideaal voor zowel kleine als grote groepen, familie-uitje of bedrijfsfeest.

Bloesem Theehuis is een maatschappelijke onderneming waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt leren en werken met als doel optimale participatie in de samenleving. Voor de een betekent dit een betaalde baan in een regulier bedrijf en voor de ander kan dit vrijwilligerswerk zijn. Bij Bloesem proberen we de talenten en kwaliteiten in te zetten. Door de samenwerking met Geert kunnen de assistent medewerkers ervaring op doen en kennis maken met het werken bij en voor andere bedrijven in een vertrouwde omgeving. Een mooie volgende stap in hun leer/werktraject! De assistent medewerkers worden bij deze workshop ondersteunt door een professional van Bloesem Theehuis.

Aan tafel met “Back to the Bone”

Prijs p. p. € 46,50 (vanaf 20 personen)

Drankenpakket: Bier, fris, wijn compleet inclusief koeling en glasservies, chef-kok, keurslager en alle toebehoren bij “Back to the Bone” zijn inclusief:

Menu á la ongeveer: (afhankelijk van creativiteit tijdens de workshop).

Voorgerechten

  •    Bruschetta stokbroodje met tomatensalsa
  •    Gambaspiesje met een heerlijk verrassingsdipje

Hoofdgerechten

  •    Speklap vers van het varken
  •    Vers gehakt karbonaadje
  •    Zelf geregen sateetje
  •    En speciaal van ons eigen koeien een kogelbiefstuk of een original Black Angus Rib Eye
  •    Of wilt u heel graag een ander stuk vlees bereiden en hierover tips en uitleg krijgen? Op uw aanvraag passen we het menu gewoon aan.

Garnituur

  •    Aardappelspies met knoflookmarinade
  •    Tomatensalade “nieuwe stijl”
  •    Witlofsalade “zoals u wilt”
  •    Aardappelsalade met spek

Sauzen

  •    Knoflooksaus met verse tuinkruiden
  •    Cocktailsaus met geroosterde paprika
  •    Kerriesaus met krentjes
  •    Satésaus met verse pinda’s
  •    Stokbrood en kruidenboter

Incl. alle toebehoren om lekker “uit het vuistje” van deze gerechten te kunnen genieten!

Workshop “Back to the Bone@home”

Deze workshop is nog in ontwikkeling. Deze workshop is vergelijkbaar met “Back to the Bone” maar dan op elke willekeurige locatie. Wij komen dan met onze mobiele keuken naar u toe. Wij van Team Keurslagerij van Kraaij verwachte deze workshop medio september 2014 afgerond te hebben.

Van Kraaij, keurslager

Pastoor van Winkelstraat 13
5374BG Schaijk
0486461219
0486464354

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten