Rundvlees uit eigen wei

Rundvlees - Brabantse kwaliteit !

Botermals rundvlees is één van de pijlers van de Keurslagers. Eigenlijk wel logisch als je bedenkt hoe lekker rundvlees is. En dan hebben we het zeker niet alleen over de kogelbiefstuk en het rundergehakt, maar ook over al dat heerlijke stoofvlees dat het rund ons biedt.

Als ondernemer moet je jezelf onderscheiden. Dat doen we door onze jarenlange ervaring en onze ambachtelijke manier van werken. Maar in ons geval komt daar nog een speciale voorwaarde bij; we staan erop dat we een gezond en verantwoord product leveren, dat kan uitsluitend als je het productieproces volledig in eigen hand hebt. En dat is iets wat alleen mogelijk is als je de hele keten kunt overzien en controleren. En daarom graast in het buitengebied van Schaijk ons eigen vee.

Op een volledig natuurlijke wijze worden de kalveren door ons verzorgd en grootgebracht. De koeien lopen er los in het malse gras van uitgestrekte Brabantse weilanden. Zo hoort dat vinden wij en we hechten daar veel waarde aan. Zo zijn wij één van de weinige slagers die nog zelf eigen vee slachten. Dat is een bewuste en principiële keuze. Want alleen dan kun je met recht de garantie geven van vlees puur natuur.

Beef Best

Iedere soort rundvlees heeft zijn eigen sterke punten en kenmerken. Om die reden hebben wij gekozen voor meerdere rundvleesconcepten. Zo wordt er elke week een dikbil koe geslacht die afkomstig is van lokale boeren onder het keurmerk Beef Best. Deze koeien zijn door Geert zelf uitgekozen, hij weet waar het dier vandaan komt.

Het rundvlees is het lekkerste rundvlees voor fijnproevers. En is uitsluitend vlees van luxe vleesvee, altijd mals met het juiste vetrandje. Op en top Hollands van boer tot slagerij, verantwoord, gezond én smaakvol. Dat is de reden dat wij kiezen voor Verbeterd Roodbond, het Witblauwe rund en de Blond d’Aquitaine.

 

Varkensvlees

Keurmerk Pork Best is varkensvlees dat afkomstig is van varkenshouders die aan het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees voldoen. Dit vlees is afkomstig van bedrijven die samen met de dierenarts goed zorgen voor hun dier; ze hebben een duurzame bedrijfsvoering, gebruiken zo min mogelijk antibiotica en de stallen zijn diervriendelijk. Varkensvlees is sappig en neutraal van smaak waardoor het zich goed laat combineren met diverse kruiden en groenten. Het bevat waardevolle voedingsstoffen voor het menselijk lichaam én het is makkelijk te bereiden. Je kunt elke dag iets anders op tafel zetten. Geen inspiratie? We helpen je graag

Varkensvlees

Kalfsvlees

Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.

Kalfsvlees
Lamsvlees

Lamsvlees

Lamsvlees is mager en heeft een mooie eigen smaak. Lamsvlees is perfect te combineren met vele verse ingrediënten. Veelgebruikte kruiden zijn tijm, marjolein en oregano. Je kunt het grillen, braden of stoven. Ook eenvoudig klaargemaakt, is lamsvlees heerlijk van smaak, dus zowel de professionele als de amateurkok kan het met plezier bereiden.

Kip- en kalkoen

Kip- en kalkoen

Kip- en kalkoenvlees zijn verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipkarbonades, kalkoenhaas of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip en kalkoen mager en snel te bereiden. En voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we verschillende kipdelen alvast gegrild!

Van Kraaij, keurslager Schaijk

Pastoor van Winkelstraat 13
5374BG Schaijk
0486461219

Openingstijden

maandag 07:45 - 18:00
dinsdag 07:45 - 18:00
woensdag 07:45 - 18:00
donderdag 07:45 - 18:00
vrijdag 07:45 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten